Greg Van Avermaet
Debuut in Amerika met vijfde plaats

Debuut in Amerika met vijfde plaats

Greg heeft zijn tweede seizoensluik op gang getrokken met een debuut op Amerikaanse wegen. In de eerste etappe van de Tour of California eindigde onze favoriet meteen op een mooie vijfde plaats. Peter Sagan won.

Het is de allereerste keer dat Greg in de Verenigde Staten vertoeft om te koersen. De Ronde van Californië, toe aan zijn zevende editie en elk jaar groter en groter, is voor BMC Racing uiteraard een belangrijke afspraak.

De openingsetappe, van en naar Santa Rosa, was meteen een pittige. De hellingen onderweg zorgden al voor een stevige schifting in het peloton en ook onze favoriet moest stevig op de tanden bijten om erbij te blijven.

Dat lukte evenwel, en nadat de vroege vluchters bij de kraag werden gevat draaide de etappe uit op een massasprint. Greg werd goed bijgestaan door zijn ploegmaats en finishte als vijfde. Aan Peter Sagan viel echter niets te doen, de jonge Slowaak snelde ondanks een late lekke band naar de overwinning en de leiderstrui.

"Alles gaat hier goed en het is de moeite om erbij te zijn, al was het meteen een lastige eerste dag. In de sprint probeerde ik Heinrich Haussler te volgen voor een goed resultaat, maar op Sagan stond geen maat."

Geschreven door Wim op 13/05/2012