Greg Van Avermaet
Greg helpt Gilbert aan derde plaats op de Muur van Hoei

Greg helpt Gilbert aan derde plaats op de Muur van Hoei

De laatste wedstrijd voor Luik-Bastenaken-Luik zit erop. In de Waalse Pijl werd bij BMC net als in de Amstel Gold Race de kaart van Philippe Gilbert getrokken, die als derde de top van de Muur van Hoei bereikte.

Tussen Charerloi en Hoei lag niet alleen 194 kilometer, ook moesten er tien hellingen worden overwonnen. Bij BMC kregen Gilbert en onze favoriet een beschermde rol, maar naarmate de wedstrijd vorderde zou ook Greg zijn kansen opofferen voor die van de Belgische kampioen.

"Gilbert voelde zich vanmorgen niet al te best, maar in de wedstrijd ging het beter en beter. En dus was het alles op hem. Ik raakte bij de tweede passage van de Muur, op zo’n dertig kilometer van het einde, een beetje in de problemen en zat wat ver."

Toch wurmde Greg zich opnieuw naar voor, waar hij na de Côte de Villers-le-Bouillet Gilbert in een ideale positie wist af te zetten. "Door de hevige regen raakte iedereen wat sneller vermoeid en begon ik zelf ook ver aan de laatste kilometer", klonk het na afloop.

Greg eindigde als veertigste op iets meer dan een halve minuut van winnaar Joaquim Rodriguez. Kopman Gilbert werd derde. "Goed voor de ploeg", besloot onze favoriet. Zondag eindigt het voorjaar dus in Luik, waar Greg vorig seizoen nog een knappe zevende plaats bemachtigde.

Geschreven door Niels op 18/04/2012