Greg Van Avermaet
Koersverloop zit niet mee in Milaan-Sanremo

Koersverloop zit niet mee in Milaan-Sanremo

Het was niet de Milaan-Sanremo die Greg verwacht had. Hij vertelde achteraf nochtans goeie benen te hebben, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een 47e plaats.

"Ik heb de hele wedstrijd achter de feiten aangereden", vertelde onze favoriet aan Het Nieuwsblad. "Tot drie keer toe liet ik me flikken, en dat heb ik enkel en alleen aan mezelf te wijten door te ver achterin te koersen."


"Na een breuk in het peloton moesten we achtervolgen, en op de Cipressa zat ik ook weer net te ver. Jammer, want er werd hard gekoerst en dat ligt me wel." Voorbij die bewuste helling schoot er nog 35 man over, in een koers met erg Vlaamse weersomstandigheden.

Daarbij ook kopman Philippe Gilbert, die op de Poggio zijn duivels ontbond. Tevergeefs, hij moest tevreden zijn met een negende plaats in een sprint die gewonnen werd door Oscar Freire. Belgisch kampioen Tom Boonen werd tweede, Alessandro Petacchi derde.

Een dikke anderhalve minuut later kwam Greg binnen met een vrij omvangrijke groep. "Een Primavera om snel te vergeten. Ik hou er wel een les aan over: koers voorin, dan moet je geen overbodige inspanningen doen om kloven dicht te rijden!"

Geschreven door Wim Van Vlierberghe op 20/03/2010