Greg Van Avermaet
Brabantse Pijl levert vijfde plaats op

Brabantse Pijl levert vijfde plaats op

Anderhalve week na de Ronde van Vlaanderen heeft Greg de draad met de voorjaarskoersen weer opgepikt. Hij trad aan in de Brabantse Pijl, speelde een rol in de finale en behaalde een mooie vijfde plaats.

De semiklassieker die zich afspeelt tussen Leuven en Overijse is de ideale overgang van de kasseikoersen naar het Ardense drieluik. Greg, die vorige zondag Parijs-Roubaix net als verleden jaar bewust aan zich voorbij liet gaan, startte samen met titelverdediger Philippe Gilbert als kopman van het BMC Racing Team.

In de jacht op een vroege vlucht van drie leverden de ploegmaats uitstekend werk. Eens op het plaatselijke parcours - vier ronden van 12,8 kilometer - plaatsten Gilbert maar vooral Greg een aantal versnellingen. Uiteindelijk slaagde onze favoriet erin om met Dries Devenyns, Jelle Vanendert, Pieter Serry, Oscar Freire, Laurens ten Dam, Alex Howes en Thomas Voeckler weg te rijden van het ondertussen uitgedunde peloton.

Op dertig kilometer van de streep viel de beslissing al. Voeckler ontsnapte en de rest zag de Fransman niet meer terug. In de strijd om de tweede plek, die in extremis ook nog gevoerd werd door Fabio Duarte, trok Freire aan het langste eind. Greg klopte onder meer Vanendert en Devenyns in de sprint om plaats vijf.

"Voeckler kon op kousenvoeten wegrijden omdat we te veel naar elkaar keken, maar de beste heeft wel gewonnen. We probeerden nog om samen te werken, maar door het slechte weer waren bij velen de benen wat afgesneden", doet onze favoriet het relaas. "De conditie is alvast goed. Ik voelde me nog niet voldoende gerecupereerd van een paar dagen training, maar ik zie het zitten voor de Amstel Gold Race zondag."

Geschreven door Wim op 11/04/2012