Greg Van Avermaet
Pech zet zich voort in Gent-Wevelgem

Pech zet zich voort in Gent-Wevelgem

Het zag er allemaal weer redelijk uit: een topvijftienplaats in Gent-Wevelgem, in de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen. Maar het mocht niet zijn. Een val op honderd meter van de aankomst stak er een stokje voor.

Philippe Gilbert opende de debatten voor BMC net voor de tweede passage op de Kemmelberg. Greg nam op de klim over en trok door tot boven. Het scheurde en een paar van de tenoren schoven mee.

Favorieten als Mark Cavendish, Tyler Farrar en André Greipel moesten de rol lossen en zouden ondanks veel achtervolgingswerk niet meer terugkeren. Ook Thor Hushovd, ploegmaat van Greg, had de slag gemist.

Alessandro Ballan was wel vooraan in de kopgroep, maar veel werk konden hij en Greg niet verrichten. De wind stond volledig in het nadeel en het tempo lag door het werk van Katusha en Omega Pharma-Quick Step hoog.

In de slotkilometer schoof Greg op naar voor. In volle sprint ging het echter mis. José Joaquin Rojas en Matteo Tosatto haakten in elkaar en gingen tegen de grond. Greg kon de twee helaas niet meer ontwijken.

Een ereplaats werd daardoor opnieuw onmogelijk gemaakt. Greg stond wel meteen recht en leek weinig aan het voorval te hebben overgehouden. Een 27e plaats was in Wevelgem het verdict. Titelverdediger Tom Boonen won opnieuw, voor Peter Sagan en Matti Breschel.

Geschreven door Niels op 25/03/2012