Greg Van Avermaet
Goed gevoel in E3 Prijs, ondanks blessureleed

Goed gevoel in E3 Prijs, ondanks blessureleed

De pijn aan de ribben en de hiel heeft Greg niet van een goede prestatie in de E3 Prijs Vlaanderen gehouden. Onze favoriet toonde zich tussen de groten, maar had in de uiteindelijk sprint wel nog te veel schrik.

Een week na de pijnlijke val in Milaan-Sanremo verscheen Greg aan de start van deze semiklassieker, die sinds dit jaar tot de World Tour behoort. Een vlucht van negen man met onder meer Kevin Hulsmans kleurde de dag.

De finale barstte los met achtereenvolgens de Taaienberg, de Paterberg en de Oude Kwaremont. Onze favoriet zat op de eerste helling nog te ver, maar was uiteindelijk wel mee toen de groten definitief weg leken te rijden.

Ook onder meer ploegmaat Alessandro Ballan, Tom Boonen, Filippo Pozzato, Sep Vanmarcke, Peter Sagan, John Degenkolb en Björn Leukemans waren van de partij. Kopman Philippe Gilbert was gelost en gaf vroegtijdig op, titelverdediger en favoriet Fabian Cancellara werd achteruitgeslagen door pech.

Daardoor kwam een grote achtervolgende groep toch nog terug. De ondertussen opgezette tandem Sylvain Chavanel-Dmitriy Muravyev strandde op zeven kilometer van de streep en er werd gesprint voor de zege.

Michael Schär en Ballan probeerden Greg te loodsen, maar de schrik om weer te vallen dwarsboomde die poging. "Jammer, maar ik ben wel tevreden over mijn wedstrijd. Gelukkig had ik minder pijn dan in de voorbije dagen!"

Tom Boonen toonde zich uiteindelijk de snelste. De landgenoot vloerde Oscar Freire en Bernhard Eisel, pakte al zijn vijfde overwinning in Harelbeke en is nu alleen recordhouder. Ballan werd achtste, Greg 26e.

Geschreven door Wim op 23/03/2012