Greg Van Avermaet
Val Trentin kost Greg dichte ereplaats in Sanremo

Val Trentin kost Greg dichte ereplaats in Sanremo

Milaan-Sanremo is dit jaar uitgedraaid op een ontgoocheling. Een valpartij van Matteo Trentin in de sprint om plaats vier heeft Greg een mooie ereplaats door de neus geboord. Simon Gerrans won verrassend.

De eerste grote afspraak van het jaar werd voorafgegaan door een minuut stilte ter ere van de slachtoffers van de Belgische busramp in Zwitserland. Nadien trok het peloton zich op gang voor La Primavera, de bijna driehonderd kilometer lange topklassieker die vorig jaar meer dan gekleurd werd door Greg.

Onze favoriet wou die prestatie op zijn minst evenaren en de koers verliep perfect. Terwijl een vroege vlucht met onbekenden langzaam uitdoofde, betekende de beklimming van Le Manie al de doodsteek voor topfavoriet Mark Cavendish en Tyler Farrar. Er stond op dat moment nog altijd een honderdtal kilometer op het menu.

Op de Cipressa reden Greg, Alessandro Ballan en Philippe Gilbert attent voorin het peloton. Laatstgenoemde was even later betrokken bij een val, en op weg naar de Poggio wachtte de rerst niet meer. Van die laatste helling maakten Vincenzo Nibali, Simon Gerrans en Fabian Cancellara gebruik om aan te vallen.

Het drietal verzamelde tien seconden op de groep, die door een val in de afdaling in twee brak. Greg was mee met het eerste deel en mocht uiteindelijk sprinten om een vierde plaats, want de drie bleven nipt uit de greep. Een ijverige Cancellara werd niet beloond, het was Australisch kampioen Gerrans die het haalde.

Door een rare val van Matteo Trentin in het zicht van de aankomst mocht onze favoriet helaas een ereplaats op zijn buik schrijven. Onze favoriet bolde uiteindelijk dik twee minuten later over de streep, duidelijk gehavend. "Vooral mijn ribben doen pijn. Hopelijk heeft dit geen gevolgen voor de koersen in België", reageert hij.

Geschreven door Wim op 17/03/2012