Greg Van Avermaet
Pech dwarsboomt BMC, hiel teistert Greg

Pech dwarsboomt BMC, hiel teistert Greg

De vijfde en zwaarste rit in Tirreno-Adriatico is uitgedraaid op een sisser voor het BMC Racing Team. Cadel Evans werd gehinderd door een valpartij en ondertussen heeft Greg weer last van zijn oude hielblessure.

De aankomst lag na een beklimming van om en bij de vijftien kilometer in het skioord Prato di Tivo. Met Kristof Goddaert, Jens Debusschere en Egoi Martinez gaven twee Belgen en een Spanjaard de wedstrijd lange tijd kleur. Ritwinst ging uiteindelijk naar de Italiaan Vincenzo Nibali, de leiderstrui blijft bij Christopher Horner.

In de afdaling van de voorlaatste helling, en op weg naar de voet van de slotklim, werd Cadel Evans opgehouden door een valpartij. Het peloton der favorieten scheurde in twee stukken en de titelverdediger verloor veel tijd.

Greg wachtte met enkele ploegmaats op de Australische kopman, maar vergeefs. Ze keken al snel tegen een grote achterstand aan en Evans begroef de strijdbijl. "Jammer, het kalf was verdronken", vertelde onze favoriet.

Morgen wordt er een pittige etappe in en rond Offida voorgeschoteld, op het eerste gezicht iets voor onze Greg. "Ik ga mijn kans, maar ondertussen heb ik last gekregen aan mijn voet. De ontsteking aan mijn hielbeen, waar ik enkele jaren terug al eens mee sukkelde, steekt weer de kop op. Door de wrijving ligt de hele wonde volledig open. Afwachten hoe het gaat, maar tegen Milaan-Sanremo zal het nog niet genezen zijn."

Geschreven door Wim op 11/03/2012