Greg Van Avermaet
Met mooie twaalfde plaats richting Primavera

Met mooie twaalfde plaats richting Primavera

De 45e Tirreno-Adriatico zit erop, Edvald Boasson Hagen won in een massasprint de zevende en laatste rit. Greg sluit deze ronde af als twaalfde in het eindklassement en kan met een goed gevoel richting Milaan-Sanremo.

Michele Scarponi begon als leider aan de slotetappe, maar Stefano Garzelli veroverde bonificatieseconden onderweg en daardoor werd hij uiteindelijk gekroond als eindwinnaar. Onze favoriet staat in de eindklassering op een schitterende twaalfde stek met een achterstand van dik anderhalve minuut, en is daarmee ook tweede na Robert Gesink in het jongerenklassement. Drie plaatsen verder prijkt ploegmaat Jan Bakelants.

"Het was een geslaagde Tirreno", vertelde Greg aan Sporza. "Een klassement had ik niet verwacht, maar kwam vanzelf door er telkens goed aan te blijven hangen. Klimmen lukt beter dan vroeger, ik ben weer sterker geworden. Helaas waren de aankomsten ofwel te vlak, ofwel te lastig. Anders had ik eens mee kunnen doen voor ritwinst."

"Het plaatsen in massasprints moet ik terug rustig opbouwen, nadat de schrik erin sloop door die val in de Scheldeprijs vorig jaar. In Milaan-Sanremo zaterdag zal ik er op het einde ook nog wel bij zijn, dus wie weet kan ik meesprinten voor de zege."

Met La Primavera staat de eerste topklassieker op het programma. De vooruitgeschoven man van Omega Pharma-Lotto is Philippe Gilbert. Greg, vorig jaar dertiende en eerste Belg, krijgt de rol van schaduwkopman. Verder komen ook landgenoten Olivier Kaisen, Jürgen Roelandts en Staf Scheirlinckx, de Fransman Mickaël Delage, de Nederlander Michiel Elijzen en de Duitser Sebastian Lang aan de start.

Geschreven door Wim op 16/03/2010