Greg Van Avermaet
Late uitval onsuccesvol

Late uitval onsuccesvol

In Tirreno-Adriatico vandaag probeerde Greg het met een late uitval. Tevergeefs. De tweede etappe eindigde zoals verwacht op een massasprint en daarin trok wereldkampioen Mark Cavendish het laken naar zich toe, voor Oscar Freire en Tyler Farrar.

De eerste etappe in lijn bracht de renners van San Vincenzo naar Indicatore over 230 kilometer. "Een goede training voor Milaan-Sanremo, want dit jaar zijn we in koers nog niet over de kaap van de 200 geweest. Leuk dat de zon erbij was, en dat de wegen er mooi bij lagen."

Twee Italianen gaven de etappe kleur en werden ruim voor de finale teruggefloten. Daarna probeerden enkele renners het met een late uitval, waaronder ook onze favoriet onder de boog van de laatste drie kilometer. "Maar met die tegenwind was het onbegonnen werk."

"We hebben bij BMC niet echt een goede sprinter en dus was mijn demarrage een beetje om Cadel Evans en Marco Pinotti vooraan te kunnen houden. Het tempo moest zo hoog mogelijk liggen, zodat er geen golf uit de achtergrond onze kopmannen naar achter zou drummen."

Greg hield het een kilometer uit en werd dan weer gegrepen door het pak. In het midden van het peloton kwamen nog enkele jongens ten val, gelukkig zonder veel erg. Greg bleef recht en kwam als dertigste over de streep. In het klassement volgt hij op 58 seconden van leider Matthew Goss.

Geschreven door Niels op 08/03/2012