Greg Van Avermaet
Vroege vluchter in Kuurne-Brussel-Kuurne

Vroege vluchter in Kuurne-Brussel-Kuurne

Greg heeft zich daags na zijn vijfde plaats in de Omloop ook getoond in Kuurne-Brussel-Kuurne. Hij tekende present in de vroege ontsnapping en oogde sterk, maar tegen de sprintersploegen was niets te beginnen.

Het tweede luik van het openingsweekend kon rekenen op een sterk sprintersveld, maar onze favoriet legde zich niet neer bij de zaken. Na een snel openingsuur glipte hij mee met Jérôme Baugnies, Koen Barbé, Gilles Devillers, Justin Van Hoecke, Julien Fouchard en niemand minder dan Niko Eeckhout.

De veteraan bleek de enige die Greg enigszins kon bijbenen op lastige hindernissen. Daar werd ook in het peloton het kaf van het koren gescheiden en zo ontstond er een groep van een man of twintig met onder andere Tom Boonen, Johan Vansummeren, Tyler Farrar en Gregs ploegmaats Alessandro Ballan en Klaas Lodewyck.

Zij kwamen bij de overgebleven vroege vluchters, waarna onze favoriet nog altijd een sterke indruk maakte. Helaas had het Team Sky van Mark Cavendish enkele waakhonden mee en zorgden de sprintersploegen voor een hergroepering. In de uiteindelijke clash aan de streep maakte wereldkampioen Cavendish het ook af.

Greg werd in de finale nog bijna betrokken bij een valpartij, maar kwam uiteindelijk veilig en wel over de streep. "Ik wist dat het heel moeilijk ging zijn om een massasprint te vermijden. Toch probeerde ik via een ontsnapping de koers voor te zijn, in de hoop dat er later een groepje ging bijkomen. Dat gebeurde, maar het draaide niet. Jammer, want dat was het ideale scenario. Maar we onthouden dat de conditie goed is", klonk hij.

Geschreven door Wim op 26/02/2012