Greg Van Avermaet
Geen ereplaats na bijna-val

Geen ereplaats na bijna-val

De tweede etappe in de Ronde van de Algarve was een minder groot succes dan de eerste. Na de tweede plaats van Greg gisteren waren de verwachtingen een beetje gestegen, maar winnen zat er niet in. "Onder de boog van de laatste tien liep het mis, daarna zat ik gewoon te ver."

Een trio gaf de 187 kilometer lange rit kleur, maar op veertig kilometer van de streep in Lagoa kwam alles weer terug. De pogingen van onder andere Preben Van Hecke en Thomas De Gendt mislukten, mede door het hoge tempo dat de ploegmaats van Greg in het peloton ontwikkelden.

BMC leek alles onder controle te hebben, tot de laatste tien kilometer. "We kwamen met een paar gasten bijna ten val en verloren daardoor veel plaatsen. We geraakten niet meer vooraan. De aankomst lag me misschien ook niet zo goed; een lange rechte strook en het tempo lag dan ook nog eens erg hoog."

Greg eindigde uiteindelijk op een 55e plaats. Morgen meer geluk? "De aankomst ligt dan boven, iets voor ploegmaats Tejay Van Garderen en Stephen Cummings. Die waren daar vorig jaar één en twee!"

Geschreven door Niels op 16/02/2012