Greg Van Avermaet
Net geen winst in Piëmont door late uitval Moreno

Net geen winst in Piëmont door late uitval Moreno

Greg is er net niet in geslaagd om na Parijs-Tours ook de Giro del Piemonte te veroveren. Onze favoriet was de snelste van een selecte groep, maar de ontsnapte Daniel Moreno bleef nipt vooruit.

Deze Italiaanse eendagswedstrijd geldt als de laatste voorbereiding op de Ronde van Lombardije, de klassieker waar Greg zijn seizoen zaterdag mee afsluit. Met het tweehonderd kilometer lange parcours kon men allerlei kanten uit, maar dat het geen massasprint zou worden was al snel duidelijk.

Een dertigtal renners sloeg na twee uur koers de handen in elkaar en verschalkte daar al de rest van het peloton. Wereldkampioen Mark Cavendish en tweevoudig titelverdediger Philippe Gilbert waren vroegtijdig uitgeschakeld, maar onze favoriet was samen met vier ploegmaats wel mee vooraan.

In de pittige finale deden die zo lang mogelijk hun best om Greg bij te staan, en het zag er heel erg goed toen ze met een tiental overschoten. "Maar op een kilometer van de streep, in een kort stukje afdaling, liet Luca Paolini het gat vallen voor Daniel Moreno", deed onze favoriet achteraf het relaas.

"Ik begon nog van ver de sprint, maar sneuvelde aan zijn achterwiel. Jammer, anders was het twee op twee", aldus de winnaar van Parijs-Tours vorige zondag. Paolini graaide nog de derde plaats mee.Iedereen kijkt uit naar de prestatie van Greg straks in Lombardije, maar hijzelf wil de druk niet opvoeren. "Vorig jaar debuteerde ik en toen merkte ik toch dat het een van de zwaarste klassiekers is. Maar met de huidige motivatie en conditie zal ik zeker proberen, al het zal sowieso op de limiet zijn."

Geschreven door Wim op 13/10/2011