Greg Van Avermaet
WK om snel te vergeten

WK om snel te vergeten

Het WK is uitgelopen op een kleine teleurstelling. Greg kwam op goed 80 kilometer van de aankomst ten val en raakte vast in een achtervolgende groep met daarbij ook titelverdediger Thor Hushovd. De wereldtitel ging uiteindelijk in een massasprint naar Mark Cavendish.

De renners kregen in de straten van Kopenhagen een biljartvlak parcours voor de wielen geschoven. Een massasprint was dan ook de grote verwachting. De Belgen maakten de wedstrijd door een gebrek aan een topspurter hard, maar veel leverde dat niet op.

Greg maakte zich nooit druk, wachtte de finale af en reed daarom lang in de buik van het peloton. "Maar in een afdaling net voorbij Villa Belgica ging het plots mis", zegt hij. "Er gingen renners tegen de grond en ik kon hen niet meer ontwijken."

De nummer vijf van vorig jaar verloor kostbare tijd en raakte samen met Thor Hushovd vast in een groep van een man of zestig. "We hebben nog met een groepje geprobeerd om terug te keren, maar dat lukte niet. Ik besefte al snel dat het over was", klinkt het.

"Dit is een grote ontgoocheling, want ik voelde me goed en wilde zeker nog aanvallen in de finale. Ik reed voor het eerst een WK waarin ik niet echt heb afgezien." Welke wedstrijden er dit seizoen nog volgen, zal Greg een van de komende dagen nog mededelen.

Geschreven door Niels op 25/09/2011