Greg Van Avermaet
Weg in langste rit

Weg in langste rit

Greg heeft zich goed laten opmerken in de zeventiende etappe van de Vuelta. Onze favoriet ging mee in de vroege vlucht die tot voor de slotklim stand hield. "Heel spijtig dat we niet meer vrijheid kregen. We hadden gehoopt op een minuut op zes, zeven."

De etappe was met haar 211 kilometer de langste uit de reeks. Greg had deze uitgekozen om zich in de kijker te rijden van bondscoach Carlo Bomans en sprong kort na de start met een aantal renners weg. "Maar een grote voorsprong kregen we helaas niet van het peloton."

Geox en Katusha hielden het tempo in het peloton strak en zorgden kort na de tweede beklimming van de dag voor een hergroepering. Op weg naar Peña Cabarga probeerde Greg het nog een keer, zonder succes. "Het was heel vreemd dat we zo snel werden gegrepen."

De etappe werd uiteindelijk gewonnen door Chris Froome, die leider Juan José Cobo vooraf ging. Greg bolde uit en kwam iets meer dan acht minuten later binnen. In het klassement – helemaal niet van belang maar toch vermeldbaar – staat onze man 95e op twee en een half uur.

Geschreven door Niels op 07/09/2011