Greg Van Avermaet
Materiaal doet het niet in de slotkilometers

Materiaal doet het niet in de slotkilometers

De tweede etappe in de Ronde van Spanje is uitgedraaid op een overwinning van Chris Sutton. De Australiër reed samen met Vicente Reynes weg in de laatste 500 meter en bleef zo de andere snelle mannen voor. Greg kende materiaalpech maar werd desondanks nog veertiende.

Een groep van een man of vier gaf de etappe naar Playas de Orihuela kleur en werd zoals verwacht naar het einde toe weer ingerekend. De mannen van Mark Cavendish namen het initiatief, maar een lichthellende laatste drie kilometer deed Manx Express de das om.

Greg mengde zich in de sprint maar kwam niet verder dan een veertiende plaats. "Logisch. In de laatste drie kilometer kon ik niet meer schakelen. In de afdaling maakte ik niet genoeg snelheid. En met die knik op het laatste stond ik veel te groot. Heel spijtig."

Daniele Bennati neemt de leiderstrui over van Jakob Fuglsang. De Italiaan mag hem morgen meteen verdedigen in de etappe naar Totana. Of daar ook gespurt zal worden is twijfelachtig. Een helling van derde categorie in de laatste twintig kilometer kan een spelbreker worden.

Geschreven door Niels op 21/08/2011