Greg Van Avermaet
Weer in het geel

Weer in het geel

Greg verloor gisteren nog de leiderstrui in de Tour de Wallonie door een tussensprint aan Joost van Leijen. Vandaag in de vierde etappe gaf hij de Nederlander echter een koekje van eigen deeg.

De renners kregen al in het begin van de 145,4 kilometer lange rit naar Moeskroen drie tussenspurten voorgeschoteld. Voor Greg en Joost van Leijen dus zaak om meteen het gevecht aan te gaan.

Uiteindelijk sprokkelde Greg één seconde meer, waardoor de twee kemphanen terug in dezelfde tijd staan. Maar omwille van zijn betere rituitslagen mocht onze favoriet na de finish om de gele trui gaan.

Martin Mortensen, Grégory Habeaux, Artem Ovechkin en Kévin Reza slaagden er vervolgens wel in om nog een vlucht op touw te zetten, maar de sprintersploegen gaven hen geen schijn van een kans.

Het was Robbie McEwen die zijn eerste zege van het seizoen veroverde, voor de neus van Gregs ploegmaat Alexander Kristoff. Onze favoriet zelf kwam als achtste aan, Van Leijen werd tiende.

"Het was een lastige dag. Er werd van bij de start enorm snel gereden en het was lastig om drie keer kort opeen te moeten sprinten. Dat heeft me energie gekost op het eind, maar ik ben tevreden! In de slotrit morgen ga ik er alles aan doen om die verrassend sterke en snelle Joost Van Leijen voor te blijven. De aankomst ligt me wel", aldus Greg.

Geschreven door Wim op 26/07/2011