Greg Van Avermaet
Tour de Wallonie gestart met aanvalslust en ereplaats

Tour de Wallonie gestart met aanvalslust en ereplaats

Greg gaat door op zijn elan. In de eerste etappe in de Ronde van Wallonië koos onze favoriet voor een vroege aanval, om uiteindelijk nog naar een vierde plaats te sprinten.

Al in de eerste kilometers van de in totaal 152,1 kilometer lange tocht naar Banneux kon Greg zich niet bedwingen. Hij vormde samen met Greg Henderson, Mirko Selvaggi en Rudy Rouet een vroege vlucht.

Greg veroverde bij twee tussensprinten telkens de tweede plaats en sprokkelde zo vier bonificatieseconden. Rond halfkoers zag hij echter het nutteloze van zijn inspanning in en liet hij zich weer inlopen. Enkel Selvaggi ging lang door, tot op vijftien kilometer van het einde.

Uiteindelijk haalde onze favoriet nog een vierde plaats in de sprint om winst, waarin Matthieu Ladagnous de sterkste bleek. "Ik geraakte eigenlijk een beetje ongelukkig in de ontsnapping. Ik sprokkelde dan maar seconden en heb me vervolgens weer laten inlopen, met het oog op de finish."

"Die lag me wel, maar ik kwam wat snelheid te kort. De benen voelden ook niet echt super aan in het slechte weer. Morgen is het een lastige aankomst, kijken hoe ver we daar kunnen komen", aldus Greg.

Geschreven door Wim op 23/07/2011