Greg Van Avermaet
Winst in Oostenrijk!

Winst in Oostenrijk!

Greg heeft eindelijk nog eens de smaak van de overwinning geproefd! Onze favoriet was na een vlucht Matthew Brammeier en Daniele Bennati te snel af in de zesde etappe van de Österreich Rundfahrt.

De 155 kilometer lange tocht tussen Hainburg an der Donau en Bruck an der Leitha was gemaakt voor sprinters, maar toch zagen dertien renners heil in een vroege ontsnapping. Daarbij onder meer Daniele Bennati, Duits kampioen Robert Wagner, Iers kampioen Matthew Brammeier, Francesco Ginanni én Greg.

Het peloton hield de kopgroep goed onder controle en liet het verschil nooit oplopen tot meer dan vier minuten. Toch kwamen de sprintersploegen net te laat en mochten de tien overgebleven vluchters strijden om de overwinning. Dat gebeurde, na enkele tevergeefse aanvalspogingen, in een sprint.

Greg slaagde erin Bennati te remonteren en bleef Brammeier makkelijk voor. Na een periode vol sterke wedstrijden en uitslagen is onze favoriet er dus eindelijk nog eens in geslaagd die felbegeerde en verdiende overwinning te boeken. Het was al van de Heistse Pijl in mei 2009 geleden dat hij nog eens de armen in de lucht kon gooien. Ook de puntentrui is nu in zijn bezit en lijkt zo goed als binnen.

"Het is al een mooi seizoen geweest, maar tot nu toe ontbrak die zege. Ik ben ook blij dat ik het in de kleuren van BMC heb kunnen doen, hiermee doe ik iets terug voor al de steun", reageerde Greg.
Geschreven door Wim op 08/07/2011