Greg Van Avermaet
Laten verrassen met superbenen

Laten verrassen met superbenen

Het werd een Belgisch kampioenschap om snel te vergeten voor Greg. Op honderd kilometer van de streep vertrok een elitegroep met Philippe Gilbert, de uiteindelijke winnaar. Onze favoriet liet zich ondanks superbenen verrassen en kwam jammer genoeg nooit meer in aanmerking voor de prijzen.

Het BK vond dit jaar plaats in Hooglede-Gits. De West-Vlaamse gemeente schotelde een nagenoeg vlak parcours van 241 kilometer voor, verdeeld over achttien ronden.

Na een verschroeiende start slaagde Bart Wellens erin weg te rijden. De veldrijder werd weer gegrepen op honderd kilometer van de streep, en dan al viel de wedstrijd in een definitieve plooi. Onder aanvoering van Philippe Gilbert kwam een elitegroep tot stand met verder ook Tom Boonen en titelverdediger Stijn Devolder.

Greg, die met Yannick Eijssen maar één ploegmaat had, zat op dat moment nietsvermoedend achteraan het peloton. "Het was een eigenaardig moment om een definitieve vlucht tot stand te brengen. Helaas heb ik verkeerd gegokt", vertelde hij achteraf. "Ik wist ook niet dat Gilbert en Boonen meeglipten, anders zou ik wel gevolgd zijn. Eens ze weg waren was het te laat."

Het verschil met de achttienkoppige vlucht en peloton groeide vlot naar de minuut en voor Greg, Nick Nuyens en Björn Leukemans was de koers gereden. Uiteindelijk won Gilbert, door op twee kilometer van de streep onhoudbaar weg te kletsen van Boonen en co. Gianni Meersman en Jelle Wallays mochten mee op het podium.

Greg kwam op tweeënhalve minuut als 27e over de streep. "Het is jammer dat het zo gelopen is. Ik had superbenen en had zeker mee kunnen strijden om de zege."

Geschreven door Wim op 26/06/2011