Greg Van Avermaet
Vierde in Ingooigem met nationale kleuren

Vierde in Ingooigem met nationale kleuren

Greg is met de kleuren van de nationale ploeg vierde geworden in Halle-Ingooigem. Hij probeerde met enkele anderen in volle finale nog een paar vluchters te remonteren, maar kwam net te laat.

Deze dik tweehonderd kilometer lange koers is traditioneel de laatste halte voor het Belgisch kampioenschap. Het BMC Racing Team startte niet, maar Greg kon samen met ploegmaat Yannick Eijssen toch deelnemen als lid van een Belgische selectie. Nick Nuyens, Maarten Wynants, Kristof Goddaert, Kenneth Van Compernolle en Dimitri Claeys zaten voor de gelegenheid in hetzelfde team.

Na veel verschuivingen waren er in volle finale nog vijf koplopers: een sterke Gianni Meersman, Pieter Vanspeybroeck, Frederik Veuchelen, Guillaume Van Keirsbulck en Roy Curvers. In de achtergrond gaf Greg zich echter niet gewonnen. Hij plaatste op een oplopende streek in tegenwind een stevige versnelling en ging samen met Pieter Jacobs en Laurens De Vreese op zoek naar de koplopers.

Op anderhalve kilometer van de streep slaagde Greg er ook in aan te sluiten. Net op dat moment was Curvers echter aan de haal gegaan. De 31-jarige Nederlander soleerde naar zijn eerste profoverwinning, Jacobs werd tweede. In de sprint om de derde plaats werd onze poulain geklopt door Meersman.

"Ik kwam helaas net te laat vooraan. Jammer, als er nog niemand weg was zou het een andere ontknoping geworden zijn. Maar ik ben tevreden, de benen zijn goed. Nu is het zaak om te recupereren voor het BK, maar daar is het parcours wellicht niet lastig genoeg", zegt Greg, met Eijssen uiteraard maar één ploegmaat heeft. "Ik moet dus de kat uit de boom kijken en toeslaan op het juiste moment."

Geschreven door Wim op 22/06/2011