Greg Van Avermaet
Tour de Suisse zit erop

Tour de Suisse zit erop

Met een 32,1 kilometer lange tijdrit is een slot gezet op de Ronde van Zwitserland. Voor Greg was deze opdracht op de negende dag een formaliteit. Hij realiseerde de 72e tijd, op 3:42 van Fabian Cancellara.

In de eindafrekening bezet onze favoriet de zestigste plaats. Damiano Cunego gaf in de chronoproef een marge van net geen twee minuten tegenover Levi Leipheimer nog uit handen. Het uiteindelijke verschil tussen de Amerikaan en de Italiaan is vier seconden. Gregs ploegmaat Mathias Frank werd knap twaalfde in de daguitslag en schoof daardoor nog op naar een erg mooie zesde stek in het klassement.

"Het was nog een pittige tijdrit na een slopende ronde. Maar het gevoel zat goed en de benen draaiden nog vrij vlot. Ik heb me wel niet meer geforceerd met het oog op komende zondag", vertelde Greg, die uiteraard het Belgisch kampioenschap bedoelt.

Hij rijdt wel eerst nog Halle-Ingooigem op woensdag. De BMC-ploeg verschijnt nochtans niet aan de start, maar enkele Belgen van niet-deelnemende ploegen zullen een nationale selectie vormen. Zo zal Nick Nuyens, winnaar van de Ronde van Vlaanderen, een dagje dezelfde kleuren als Greg verdedigen.

Geschreven door Wim op 20/06/2011