Greg Van Avermaet
Tot zover het Zwitserse gebergte

Tot zover het Zwitserse gebergte

Thomas De Gendt heeft voor Belgisch succes gezorgd op dag zeven van de Ronde van Zwitserland. Hij was in de laatste bergrit de beste van een vroege vlucht. Greg schikte zich opnieuw in de rol van knecht.

Met zijn 222,8 kilometer was deze etappe meteen ook de langste van de ronde. Na een verschroeiend begin slaagde zeventien man erin weg te rijden. Zij kleurden de wedstrijd - die de renners via de bekende Flüelapas over de Norbertshöhe naar skidorp Serfaus stuurde - en mochten strijden om winst.

De Gendt ging solo vóór de slotklim en bleef tot eenieders verrassing uit de greep van onder meer Andy Schleck. In de achtergrond stond onze favoriet zijn kopman Mathias Frank weer met verve bij. De jonge Zwitser viel zelfs nog aan en finishte in het gezelschap van de grote kleppers.

"Straf nummer van Thomas De Gendt! Het was een serieus lastige tocht vandaag", berichtte Greg na de koers. "De hele dag is er gekoerst. Morgen is het gelukkig een vlakke rit, maar anderzijds wellicht niet lastig om de pure sprinters overboord te gooien."

Geschreven door Wim op 17/06/2011