Greg Van Avermaet
Niet tevreden met zevende plaats

Niet tevreden met zevende plaats

De met rood aangestipte vierde etappe in de Ronde van Zwitserland is voor Greg op een kleine teleurstelling uitgedraaid. De prijzen werden verdeeld in een massasprint bergop, waarin onze favoriet te ver gepositioneerd zat. Hij moest uiteindelijk tevreden zijn met een zevende plaats.

De 198 kilometer lange tocht van Grindelwald naar Huttwil werd lange tijd gekleurd door Sylvain Chavanel, Lloyd Mondory en Cesare Benedetti. Het pittige parcours in de finale was er voor verschillende snelle mannen te veel aan, maar toch werd er op de hellende aankomststrook gesprint om de zege.

"Op het einde wou ik opschuiven naar eeng goeie positie, maar ik raakte jammer genoeg ingesloten. Ik zat helemaal geblokkeerd en moest weer volledig optrekken", liet Greg weten. Uiteindelijk eindigde hij met een stevige sprint vanuit de achtergrond nog op plaats zeven. De overwinning was voor Thor Hushovd, die er samen met Peter Sagan bovenuit stak. "Als ik in hun wiel kan aanzetten wil ik nog wel eens zien hoe ver ik kom ... Dit is een gemiste kans, de komende dagen liggen me wellicht minder."

Geschreven door Wim op 14/06/2011