Greg Van Avermaet
Tweede in eindstand Ronde van België

Tweede in eindstand Ronde van België

Greg heeft zijn tweede plaats in het klassement van de Ronde van België niet meer uit handen gegeven in de laatste etappe. André Greipel was de snelste in een massasprint, Philippe Gilbert is eindwinnaar.

Op de vijfde en laatste dag werd nog een rit naar Putte voorgeschoteld. Het vlakke traject was ideaal voor de sprinters, die ook aanstuurden op een clash. Een vroege vlucht met Gregs ploegmaat Marcus Burghardt, Kurt Hovelijnck en Dries Hollanders maakte dus geen schijn van een kans.

Burghardt hield aan zijn onderneming wel de eindzege in het rushesklassement over. De rit zelf ging naar André Greipel, die ook al in Knokke-Heist won. Zijn kopman Philippe Gilbert is eindwinnaar. Greg eindigde kwam in de eerste regionen van het peloton over de streep en hield zijn tweede plaats in het eindklassement vast. Björn Leukemans is derde.

"Ik hou een goed gevoel over aan deze Ronde van België. Mijn niveau is meteen na de klassiekers weer goed, en dat was de bedoeling", verklaarde Greg na de wedstrijd. "Het was mijn ambitie om voor een goed klassement en de Ardennenrit te gaan, maar ik ben er op een te sterke Philippe Gilbert gestuit. Ik had er mij wel niet bij neergelegd en heb bewezen dat ik met hem kan meedoen."

"Ik put vertrouwen uit die tweede plek, hopelijk kan ik Gilbert in de toekomst wel eens kloppen. Hij start alvast niet in de Ronde van Zwitserland, waar ik een ritzege najaag. Het Belgisch kampioenschap is natuurlijk ook met rood aangestipt", aldus onze favoriet.

Geschreven door Wim op 29/05/2011