Greg Van Avermaet
Alleen Gilbert blijft Greg voor in Ardennenrit

Alleen Gilbert blijft Greg voor in Ardennenrit

De koninginnenrit in de Ronde van België is uitgedraaid op een topprestatie van Greg. Hij was een van de besten in koers, maar in de lastige sprint moest hij een sterke Philippe Gilbert voor zich dulden.

Het dik tweehonderd kilometer lange traject van Bertem naar Eupen schotelde een reeks bekende hellingen voor, waaronder de Muur van Hoei en de Côte de Stockeu. Acht renners met onder meer proloogwinnaar Lieuwe Westra en Gregs ploegmaat Michael Schâr kozen voor de vroege aanval.

Het peloton werd ondertussen stevig uitgedunden viel de vluchters nog voor de finale op de nek. Greg liet zich niet verrassend en pikte op dertig kilometer van de streep aan bij een ontketende Gilbert. Ook Björn Leukemans, Bert De Waele, Egor Silin en Pim Ligthart gingen mee.

Laatstgenoemde loste in de finale, de vijf anderen mochten de zaak beslechten in een pittige sprint bergop. Gilbert ging van de kop aan en sloeg een gat op Leukemans. Onze favoriet moest vanuit derde positie komen, naderde nog wel op de leider maar kwam te laat. Ook in de stand is Greg nu tweede.

"Ik hoopte Philippe te kunnen verslaan, maar hij was te sterk. De aankomst was bovendien op zijn maat gesneden. Maar ik ben wel tevreden en wil bij deze ook Marcus Burghardt en andere ploegmaats bedanken om mij in het begin van de wedstrijd perfect bij te staan", aldus Greg.

Geschreven door Wim op 28/05/2011