Greg Van Avermaet
Net geen winst in Knokke-Heist

Net geen winst in Knokke-Heist

In de eerste rit in lijn van de Ronde van België heeft Greg van zich laten spreken met een ontembare aanvalslust. De aankomst in Knokke-Heist lag uiteindelijk tweehonderd meter te ver voor onze favoriet.

Het peloton werd door de wind in verschillende waaiers getrokken. Greg was samen met zijn ploegmaat Marcus Burghardt in de eerste groep van dertig te vinden, met verder ook nog Philippe Gilbert en Tom Boonen. Toen die laatste lekreed kreeg een tweede groep echter weer zicht op de hergroepering.

Die kwam er ook, bij het ingaan van de plaatselijke ronde en met nog zestien kilometer tot aan de finish. Greg liet het daar echter niet bij en trok in de aanval met Guillaume Van Keirsbulck, Joost van Leijen en David Boucher. De rest twijfelde een tijdje, maar kwam in de laatste tien kilometer toch terug.

Onze favoriet ging echter opnieuw aan de haal, deze keer met onder meer Jens Mouris en Jean-Lou Paiani. De groep liet echter niet begaan, dus gooide Greg bij het ingaan van de slotkilometer al zijn troeven op tafel. Even leek het te gaan lukken, maar op tweehonderd meter van de streep werd hij bij de lurven gegrepen. André Greipel had vrije baan om richting ritwinst én leiderstrui te snellen.

"Zonder tegenwind in de laatste 750 meter had ik het gehaald. Ik had een heel goed gevoel, maar ben wel teleurgesteld. Het lijkt alsof het nooit mag lukken voor de overwinning", aldus een ontgoochelde Greg. In het klassement staat hij op een secondje van de top tien.

Geschreven door Wim op 26/05/2011