Greg Van Avermaet
Ziekte laat sporen na in Omloop

Ziekte laat sporen na in Omloop

Greg sukkelde in de aanloop naar de Omloop Het Nieuwsblad, en dat heeft zich ook vertaald in de prestaties. Onze favoriet kon nooit een figuurlijke vuist ballen en moest in de Belgische openingsklassieker tevreden zijn met de 108e plaats.

De wedstrijd werd gekleurd door Tom Boonen, maar de Belgische kampioen kampte op het cruciale moment met een lekke band. Gregs ploegmaats Jürgen Roelandts en Philippe Gilbert - die eerder in de wedstrijd viel - snelden op dat moment naar de vroege vluchters.


De twee renners van Omega Pharma-Lotto zagen Nick Nuyens ook wegvallen met pech, maar hadden met Juan Antonio Flecha nog een andere klepper aan boord. Dat bleek op twintig kilometer van de streep, toen de Spanjaard op de kasseistrook Lange Munte een versnelling van Gilbert counterde.

Flecha snelde met overmacht naar Gent en schreef de Omloop verdiend op zijn naam. Gilbert en Roelandts werden in de slotfase nog bij de kraag gevat door een eerste peloton, waaruit Heinrich Haussler en Tyler Farrar naar de overige podiumplaatsen sprintten.

Een nog niet volledig uitgeziekte Greg reed een anonieme wedstrijd en viel buiten de top honderd, op meer dan elf minuten van de winnaar. Een ontgoocheling na de vierde plaats van vorig jaar, wat ook van zijn gezicht af te lezen viel. Toch zal hij morgen starten in Kuurne-Brussel-Kuurne, want de ploegleiding liet weten hem er graag bij te hebben.

Geschreven door Wim op 27/02/2010