Greg Van Avermaet
Top 20 in de Waalse Pijl

Top 20 in de Waalse Pijl

Met een zestiende plaats maakte Greg een knap debuut in de Waalse Pijl. De overwinning op de erg lastige Muur van Hoei was voor Philippe Gilbert. "Aan hem was vandaag niet veel te doen."

"Ik had van bij de start goede benen en kon me goed vooraan houden op de belangrijkste klimmen", zegt onze favoriet, die door de afwezigheid van ploegmaat Cadel Evans, vorig jaar winnaar van de Waalse Pijl, mocht starten met het rugnummer 1.

"Bij de tweede van drie passages aan de Muur kreeg ik wel af te rekenen met een gebroken spaak, waardoor mijn rem begon te slepen. Gelukkig kon ik de rem wel openzetten en hield mijn achterwiel stand tot het einde."

De laatste vluchters werden naar traditie gegrepen op de slotbeklimming van de Muur, waarna Gilbert een nieuwe overwinning boekte. "Er was niet veel te doen aan hem", geeft Greg toe. "Ik heb wel vertrouwen gekregen voor mijn eerste Luik-Bastenaken-Luik van zondag."

La Doyenne is de laatste wedstrijd van het voorjaar. "Hopelijk kunnen we daar nog een goede wedstrijd rijden om het dan enkele weken rustig aan te doen."

Geschreven door Niels op 21/04/2011