Greg Van Avermaet
Mijn Ronde

Mijn Ronde

Een van de hoogtepunten van het jaar is weer voorbij. Na één nacht slapen is de ontgoocheling al een beetje weggespoeld. Ik had een heel goede dag maar morste een iets te vroeg met mijn krachten. Ik probeerde de grote favorieten voor te zijn, wat in de aanloop de Molenberg ook even lukte.

Jammer genoeg werkte onze groep niet genoeg samen om snel grote verschillen te maken. En toen Boonen, Cancellara, Leukemans en Pozzato plots kwamen aansluiten, geloofde ik dat de koers voorbij was en dat we met een select gezelschap richting de Muur van Geraardsbergen konden rijden. Maar op de Valkenberg was alles weer te herdoen.

Een grote groep bleef over en ik besefte dat het moeilijk zou worden. Ik heb nog wat werk verricht voor de ploeg om de afstand tussen de ontsnapte Cancellara en Chavanel klein te houden. Op de Muur was ik uiteindelijk net niet goed genoeg meer om mee te springen met de beteren.

Ik ben tevreden over mijn prestatie en besef dat ik met een beter koersverloop of tactisch inzicht dichter had kunnen eindigen. Ontgoocheling is er enkel omdat ik met deze benen een veel beter resultaat had moeten neerzetten.

Nu neem ik een paar dagen rust en bouw ik verder op richting de Waalse klassiekers. De Amstel Gold Race moet de koers zijn die me op papier het best ligt. Hopelijk kunnen we dat daar bevestigen met enkel in beeld te komen aan de streep.

Groeten,
Greg

Geschreven door Greg op 04/04/2011