Greg Van Avermaet
Trein in Wevelgem niet op de rails

Trein in Wevelgem niet op de rails

Tom Boonen juichte in Gent-Wevelgem, maar voor Greg eindigde de wedstrijd in een ontgoocheling. Zijn ploegmaats probeerden hem ideaal naar de streep te loodsen, maar in de slotfase liep het mis.

De koers werd lange tijd gekleurd door een vlucht van vijf, met Frans kampioen Thomas Voeckler als grote motor. Op de verschillende hellingen - waaronder de traditionele passages op de Kemmelberg - liet Greg zich naar goede gewoonte enkele keren zien. Wegrijden lukte echter niet.

Peter Sagan, Maciej Bodnar, Sylvain Chavanel en Ian Stannard slaagden daar na de heuvelzone wel in. De vier reden een halve minuut bijeen op een uitgedund eerste peloton, waar de organisatie amper op gang kwam. Naarmate de streep naderde, zette het BMC Racing Team wel enkele pionnen in.

De bedoeling was om Greg in een zetel naar de streep te brengen. De overwinning werd immers toch beslecht in een sprint, hoewel de overgebleven Stannard nog met een aanzienlijke voorsprong aan de laatste kilometer begon. Alessandro Ballan moest onze favoriet vooraan zien te houden, maar slaagde daar niet in. Het leverde Greg uiteindelijk een dertiende plaats op, terwijl Tom Boonen de bloemen veroverde. Hij hield Daniele Bennati, Tyler Farrar en André Greipel achter zich.

"De ploeg was sterk, maar helaas liep het op het einde helemaal mis. Ballan maakte een paar foutjes en verloor voeling met mij, waardoor ik uiteindelijk ingesloten geraakte. Ik ben ontgoocheld over het resultaat, maar tegelijk tevreden over mijn goeie benen", klonk onze favoriet.

In laatste instantie is de Driedaagse De Panne-Koksijde van Gregs programma geschrapt. Niemand zal er echter aan twijfelen dat hij klaar is voor de Ronde van Vlaanderen van komende zondag.

Geschreven door Wim op 27/03/2011