Greg Van Avermaet
Ook in en rond Kuurne zit het niet mee

Ook in en rond Kuurne zit het niet mee

Kuurne-Brussel-Kuurne heeft net als de Omloop een muis gebaard. Greg was tweemaal betrokken in een valpartij en had na lang achtervolgingswerk niet meer de benen om mee te sprinten voor winst.

Gelukkig gaven de weergoden gehoor aan Gregs smeekbedes en maakte nattigheid plaats voor droge en zelfs zonnige omstandigheden. Deze keer waren het de vroege vluchters die voor opschudding zorgden, door de rode lichten aan een overweg te negeren. De wedstrijdjury nam ze uit koers.

In de aanloop naar de Oude Kwaremont - waar Tom Boonen en Juan Antonio Flecha even de benen strekten - raakte onze favoriet betrokken bij een val. Ook Stijn Devolder zat erbij, en samen met hem leidde Greg de achtervolging op het eerste peloton. Terugkeren duurde bijna veertig kilometer.

De nieuwe ontsnapping van zeven man - met onder meer Frans kampioen Thomas Voeckler en Jürgen Roelandts - was een vogel voor de kat. Ook latere pogingen van Lars Bak, Sébastien Hinault, Alessandro Proni, Jimmy Engoulvent én Boonen himself in de slotfase waren ten dode opgeschreven.

Een massasprint moest de zaak beslechten, maar Greg mengde zich niet. Op het plaatselijke circuit werd hij opnieuw opgehouden bij een tuimelperte, en het vet was ondertussen van de soep. De Australiër Chris Sutton won verrassend, voor Yauheni Hutarovich. André Greipel en Tyler Farrar werden ietwat teleurstellend derde en vierde. Greg kwam achteraan de groep over de streep, als 81e.

Geschreven door Wim op 27/02/2011