Greg Van Avermaet
Bibberen in de Omloop

Bibberen in de Omloop

Met de Omloop Het Nieuwsblad is vandaag het Vlaamse voorjaar van start gegaan. Greg kwam in barre weersomstandigheden redelijk voor de dag, maar speelde geen rol van betekenis.

"In begin dacht ik aan afstappen, want het regende vreselijk", doet Greg het relaas. "Bij aanvang van de finale werd ik bevangen door de kou, maar ik kon toch nog aansluiten bij de groep der favorieten." Daaruit ontsnapte Sebastiaan Langeveld, op iets meer dan vijftig kilometer van de streep.

"Toen (ploegmaat) Manuel Quinziato en een aantal anderen in de tegenaanval gingen, dacht ik even om mee te springen. Ik had verwacht dat er nog wel genoeg ploegen zouden zijn om te rijden, maar niemand nam zijn verantwoordelijkheid. Dus zat ik gevangen en de wedstrijd was voor ons voorbij." Vooraan slaagde alleen titelverdediger Juan Antonio Flecha er nog in naar Langeveld te rijden. De jonge Nederlander was uiteindelijk net iets sneller. Greg kwam vijf minuten later aan als dertigste.

Morgen staat Kuurne-Brussel-Kuurne op het programma, maar onze favoriet weet niet welke ambities hij koestert. "Hopelijk is het morgen beter weer, want anders zal de koers voor mij niet lang duren."

Geschreven door Wim op 26/02/2011