Greg Van Avermaet
Zesde op aankomst voor klimmers

Zesde op aankomst voor klimmers

Robert Gesink heeft de vierde en zwaarste rit in de Ronde van Oman gewonnen. Greg deed op de zware slotklim mee met de besten en eindigde knap zesde op een minuut van de winnaar.

De aankomst lag op de Green Mountain, zes kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van meer dan tien. "Het ging erg snel en in de laatste 25 kilometer werd alles op kant gegooid", doet Greg het relaas. "Gelukkig liet ik me niet verrassen en kon ik ideaal aan de slotklim beginnen."

"Ik probeerde het goeie ritme te vinden en zo lang mogelijk aan te klampen bij de betere klimmers. Niet over mijn toeren gaan maar toch in een goeie tijd de finish bereiken was het doel." Gesink toonde zich veruit de sterkste in heeft in de stand nu driekwart minuut voorsprong op Edvald Boasson Hagen.

"Ik sta voorlopig zesde, maar morgen moet er wel een lastige tijdrit afgewerkt worden. Niet meteen mijn specialiteit, al ga ik er alles aan doen om mijn klassement te behouden. We zien wel wat het morgen geeft! De beentjes draaien goed en dat is het belangrijkste", aldus onze favoriet.

Geschreven door Wim op 18/02/2011