Greg Van Avermaet
Vierde plaats in Al Wutuyya

Vierde plaats in Al Wutuyya

Greg is in de tweede rit van de Ronde van Oman mooi vierde geworden. Onze favoriet kreeg veel steun van zijn ploegmaats, maar zat in de sprint net niet goed genoeg geplaatst om mee te doen voor winst. Matthew Goss was de snelste en is eveneens de nieuwe leider.

Een vijftal, waarbij landgenoot Stijn Neirynck, gaf de eerste wedstrijdhelft kleur. Het peloton kwam terug op de eerste en enige helling van de dag, waar de wedstrijd helemaal losbrak. "De ploeg heeft daar schitterend werk geleverd en de koers hard gemaakt."

Het peloton brak in twee, maar een deel daarvan wist richting Al Wutayya alsnog aansluiting te maken. Daarbij ook ploegmaat Karsten Kroon, die Greg samen met Michael Schär in de finale goed wisten bij te staan. "Met nog vijftien kilometer te gaan reed ik lek door een gat in de weg en dreigde het even te mislukken, maar ik kwam gelukkig nog vrij makkelijk terug."

Kroon en Schär brachten onze favoriet opnieuw naar voor. "Ik zat in vijfde positie om de sprint aan te gaan, maar Luca Paolini moest wel een gaatje laten. Ik kwam zo op 300 meter van de streep in de wind te zitten en kon mijn plaats alleen nog behouden. Misschien had er wel meer ingezeten dan een vierde plek."

Toch is Greg tevreden. "Het is een teken dat de benen goed draaien en ik met een gerust gemoed richting de klassiekers kan trekken. Maar de Ronde van Oman is nog niet voorbij. Morgen staat de langste etappe op het programma over 208 kilometer. We gaan met de boot: heel speciaal. Hopelijk word ik niet zeeziek en kan ik zonder ongemakken van start gaan. De terugreis is met de auto en 205 kilometer lang, dus ik kan jullie nu al vertellen dat het geen gemakkelijke dag zal worden. Ik zal blij zijn als ik morgenavond in mijn bedje lig."

Geschreven door Niels op 16/02/2011