Greg Van Avermaet
In de aanval

In de aanval

Net als gisteren liet Greg zich ook vandaag positief opmerken in de Ronde van Qatar. Onze favoriet kleurde de etappe en werd pas op goed zes kilometer van het einde bij de kraag gevat.

Met Mark Renshaw en Heinrich Haussler maakten nog twee renners kans op de eindzege. Het tweetal was enorm geïnteresseerd in de seconden onderweg, maar die graaide Greg iet of wat onopzettelijk mee.

Kort na de start sloegen Greg en de vrijwel onbekende Litouwer Gediminas Bagdonas de handen in elkaar. "Maar door de spanning om de leiderstrui kregen we niet veel vrijheid. We kregen iets meer dan vier minuten."

"Gediminas en ik hebben echt hard moeten rijden om die voorsprong te verdedigen. En op 35 kilometer van Doha kreeg ik dan nog eens pech met een spaak die uit mijn achterwiel vloog."

Op zes kilometer van het einde kwam alles weer terug. De jonge Andrea Guardini toonde zich vervolgens de snelste en Renshaw stelde de eindzege veilig. Greg eindigde als 73e in de etappe en als zestigste in het eindklassement.

"Ik kan terugkijken op een mooie Ronde van Qatar. Donderdag had er misschien iets meer ingezeten, maar de omstandigheden kan je niet altijd zelf bepalen. Ik neem nu drie dagen relatieve rust en werk verder richting Oman en de eerste koersen in België."

Geschreven door Niels op 11/02/2011