Greg Van Avermaet
Goeie benen bevestigd

Goeie benen bevestigd

In de vierde en voorlaatste rit op Qatarees grondgebied heeft Greg eindelijk van zich kunnen laten spreken. Hij knapte veel werk op in een vroege vlucht en vocht zich nadien nog naar een tiende plaats.

"Het lukte vandaag eindelijk om in de voorste regionen te zitten", liet onze favoriet na afloop weten. "Ik zat in de juist ontsnapping, maar spijtig genoeg waren er enkele mannen mee die meespelen in het klassement. Waaronder ook ploegmaat Marcus Burghardt, dus ik kende mijn job."

"We probeerden zoveel mogelijk tijd te pakken op het peloton, maar daar hielden ze alles perfect onder controle en op twintig kilometer van de streep werden we weer gegrepen. In de finale slaagde ik er ondanks de stevige zijwind in bij de eersten te blijven."

"Maar omdat de sprint met meewind was en ik ook al veel krachten had verspeld kon ik niet goed genoeg meer aanzetten om dichter te eindigen. Jammer, maar ik ben verder wel tevreden: eindelijk een bevestiging dat de benen goed draaien", aldus Greg. Morgen staat de slotrit op het programma.

Geschreven door Wim op 10/02/2011