Greg Van Avermaet
Uitkijken naar goeie start

Uitkijken naar goeie start

De tweede teamstage loopt op zijn einde. We hebben enkele mooie trainingsdagen achter de rug. De laatste dagen stonden vooral in teken van de pers, met een compacte maar leuke ploegvoorstelling.

De sfeer in de groep is nog altijd uitstekend. Ik heb wel last gekregen van een overbelasting van mijn knie, die ontstaan is door verschillende factoren. Daardoor doe ik het nu al drie dagen rustig aan, zodat ik mijn seizoensbegin niet in gevaar wil brengen. Ik laat het elke dag tweemaal behandelen en beperk me dan tot een uur losrijden. Morgen probeer ik terug aan te pikken bij de rest.

Ondertussen zijn ook de ploegmaats die in Australië reden gearriveerd. Het zijn een van de weinige dagen waarop alle 28 renners van het team volledig samen zijn. Ik kijk uit naar een goeie start in Qatar en Oman. We zullen daar met een sterke selectie van start gaan. Mijn roommate Taylor Phinney sukkelt echter ook met een knieblessure. Hopelijk geraakt hij tijdig fit zodat we er in het verre oosten voluit tegenaan kunnen gaan.

Geschreven door Greg op 27/01/2011